Post-academische leergang Informatie- en documentmanagement

  • Erasmus Academie

    Op 11 september zal voor het 13e jaar de leergang Informatie- en documentmanagement van start gaan. Georganiseerd door Erasmus Academie, in samenwerking met de Faculteit Historische en Kunstwetenschappen en VHiC, worden in één jaar de meest actuele en wetenschappelijke ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van informatievoorziening en de bijbehorende bedrijfsmatige en bestuurlijke processen.

    Informatie speelt een sleutelrol in onze samenleving. De meeste gegevens slaan we tegenwoordig digitaal op. Onze organisaties en hun processen worden bovendien gevoed door databestanden. Informatie- en documentmanagement legt verbanden tussen deze bedrijfsprocessen, informatie en de technische middelen. Deze opleiding vergroot de kennis en vaardigheden om gegevensstromen goed te organiseren en leidt de cursist op tot een gekwalificeerd generalist met een visie op managen van informatie en informatievoorziening.

    De bijeenkomsten vinden iedere week op vrijdag plaats op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De kosten voor de gehele leergang bedragen € 8.850, incl. parkeerkaarten, lunches en cursusmateriaal. De leergang kan ook modulair gevolgd worden. Per module bedragen de kosten € 3.200.

    Meer informatie over de leergang Informatie- en documentmanagement vindt u op www.erasmusacademie.nl/idm. Hier kan men zich ook aanmelden.

    Als je dé opleiding binnen het brede vakgebied informatievoorziening wilt volgen, zoek dan niet verder en meld je aan voor IDM. Je zult er geen spijt van krijgen!

    Eric-Jan Keulemans, Functioneel medewerker applicatiebeheer, Provincie Zeeland

    Erasmus Academie organiseert als instituut voor postacademisch onderwijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam cursussen op hbo+ en universitair niveau voor professionals die verdieping in hun vakgebied zoeken.

  • Ger Visschers

    Het is echt een aanrader !! Deze modulaire studie , zelfs voor een 55plusser zoals ik !

    Het is een flinke investering voor jezelf, maar dan krijg je als student ook wat !

    Elke vrijdag, de gehele dag met (DIV) soortgenoten van alle leeftijden, colleges volgen, zelf

    in groepjes aan de slag gaan met allerlei (digitale, organisatie enz enz) onderwerpen.

    Dit vaak vanuit je ervaringen in/met eigen organisaties. Flink pittig maar wel prettig.

    Gewoon doen als je de kans krijgt en neemt.