Op donderdag 19 november organiseert VHIC in de Erasmus Universiteit Rotterdam het congres Information governance. Natuurlijk kunt u van ons verwachten dat we u de laatste ontwikkelingen schetsen, zoals ze de komende jaren te verwachten zijn!

Information Retrieval Day vindt plaats op 19 november 2009

Information Governance - een nieuwe kans voor het vakgebied!

Wat wordt de komende jaren hét gespreksonderwerp binnen organisaties? Information governance. Waarom? Information governance is sterk in opkomst in de bedrijfskunde-literatuur. U hoort erover op Information Retrieval Day!

Information governance gaat over de manier waarop uw informatiehuishouding wordt ingericht om het beheer (de control), de verantwoording en de performance te verbeteren. Een infor-matiehuishouding die maakt dat organisaties werken in overeenstemming met de regelgeving (compliant zijn). Organisaties waarin informatie helpt om verantwoord bestuur tot stand te brengen. Information governance is te omschrijven als het (nieuwe) bestuursregime voor de informatievoorziening. Daarom: maak nu kennis met information governance!

Toonaangevende, inspirerende sprekers zullen het woord voeren in een evenwichtige mix van theorie en praktijk. In de ochtend wordt het thema uitgebreid onder de loep genomen door Michiel Kooper (KPMG IT-Advisory, Universiteit van Amsterdam), en zal Boudien Glashouwer (Het Expertise Centrum) nader in gaan op de relatie tussen auditing en information governance.

Het thema wordt in de middag verder uitgediept door Hans Waalwijk (Hogeschool van Amsterdam), Peter Beijer (Hewlett Packard, Universiteit van Amsterdam), Ad van Heijst (VHIC) en Jack Karelse (VHIC). Wat betekent information governance voor u? Hoe kunt u er als recordsmanager mee aan de slag? We bezien information governance vanuit het oogpunt van compliance en bekijken welke rol het speelt in het geven van betekenis aan informatie. We eindigen de dag met een lezing van Sam van Buuren over het begrip self-governance. Wat kunnen organisaties leren van de werkwijze van de moderne informatiewerker?

IRD 2009 sluit traditiegetrouw af met een gezellige borrel. Hier heeft u ruim de gelegenheid om met vakgenoten te netwerken. In de pauzes en tijdens de lunch kunt u over het thema van gedachten wisselen in de ongedwongen sfeer, die deze studiedag al jaren kenmerkt.

Inschrijving

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Deze bedragen € 275 all-in. Facultyclubleden, huidige cursisten van de LARM, LRM en IPB en cursisten van de IDM (EUR) krijgen 25% korting en betalen dus € 206,25. BTW is niet verschuldigd. Schrijf u tijdig in, want het aantal plaatsen is beperkt. Vorige jaren hebben wij helaas mensen moeten teleurstellen: zorg dat u er bij bent.

Meer weten?

Klik hier voor de elektronische flyer, of lees over de Information Retrieval Day 2009 op onze speciale website! Kijk voor meer informatie over het thema information governance, de inschrijving, het programma, de sprekers en praktische gegevens op www.informationretrievalday.nl.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier of door een e-mail te sturen naarinfo@vhic.nl. Laat deze kans niet aan u voorbij gaan en schrijf u tijdig in, want het aantal plaatsen is beperkt. Vorige jaren hebben wij mensen moeten teleurstellen: zorg dat u er tijdig bij bent en u bent uw collega’s weer ver vooruit!