Traineeship Functioneel beheer via Breinstein

  • Anne Groot

    Hoe ziet de functie Trainee Functioneel Beheer eruit?

    Heb jij het talent en de ambitie om aan een mooie en uitdagende toekomst te werken? Het vakgebied Document- en Informatie Management biedt volop kansen. Via Breinstein kunnen talenten met behoud van salaris een opleiding volgen en tegelijkertijd op detacheringsbasis ervaring opdoen! Breinstein is op zoek naar ambitieuze top talenten die willen worden opgeleid tot deskundige op het gebied van Functioneel Beheerder binnen het vakgebied Document- en Informatie Management. Die kans is weggelegd voor talenten die echt de handen uit de mouwen willen steken om het maximale uit zichzelf te halen. Je bent proactief en grijpt kansen als die zich in het leven voordoen. Dit is zo’n kans!

    Wij zoeken een Trainee Functioneel Beheer

    De digitalisering heeft het vakgebied Document- en Informatie Management flink in beweging gebracht. Door deze omslag worden nieuwe Document Management Systemen (DMS) aangeschaft of verbeterd. Een DMS is een systeem dat alle documenten die in een organisatie aanwezig zijn registeren en door de organisatie heen volgt. Een DMS wordt als instrument ingezet om organisatie breed documentstromen te beheren, orderenen en te archiveren. Door de enorme hoeveelheid diverse systemen (zoals Decos, Sharepoint, Verseon) is het van belang voor een organisatie om voldoende aandacht aan te besteden aan de inrichting en implementatie. Deze ontwikkelingen bieden Breinstein en overheidsinstanties nieuwe kansen. De Trainee Functioneel Beheerder heeft onder andere de volgende taken:

    Eerste aanspreekpunt, begeleiden en coachen van de gebruikers m.b.t. een Document Management Systeem(DMS);

    Inventariseren van wensen van de gebruikers m.b.t. Document Management Systeem(DMS);

    Opzetten en uitvoeren van een interne trainingen;

    Vertalen van wensen naar een passende oplossing of noodzakelijke wijziging;

    Zorgen voor het ontwikkelen, realiseren en optimaliseren van de kwaliteit van de informatievoorziening binnen de gehele organisatie;

    Begeleiden van de implementatie van nieuwe toepassingen en updates;

    Verstrekken van informatie aan de gebruiker met betrekking tot richtlijnen, procedures en wettelijke eisen van digitale informatievoorziening;

    Verrichten van kwaliteitscontroles met betrekking tot een Document Management Systeem(DMS);

    Voeren van overleggen met gebruikers, collega beheerders en ICT.

    Waar dient de Trainee Functioneel Beheer minimaal over te beschikken?

    Je volgt bij Breinstein de Hbo-opleiding Records Management (Leergang Aankomend Records Manager en/of Leergang Records Manager). Dit houdt in dat je gedurende een periode van ongeveer een jaar, één a twee dagen per maand de opleiding volgt en 36 uur per week lekker aan de slag kunt. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkopdracht. Daarnaast volg je een Functioneel Beheer opleiding/cursus gedurende het traject, aangepast op jouw kennis en de behoefte van de organisatie. Je leert dus zowel in de theorie als in de praktijk!

    Criteria & competenties:

    Recent (afgestudeerd in 2012/2013) afgeronde hbo- of wo-opleiding richting Informatiedienstverlening en -Management (IDM), Media Informatie en Communicatie (MIC), Informatiewetenschap, Bedrijfskundige Informatica, Digitale Media of soort gelijke opleiding;

    Belangrijk is vooral dat je affiniteit hebt met het vakgebied;

    Affiniteit met geautomatiseerde systemen;

    Communicatief vaardig, proactief, klantgericht en secuur;

    Een gemeentelijke stage hebben doorlopen is een pré.

    Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en past Functioneel Beheer helemaal bij jou? Heb jij daarnaast de ambitie binnen dit vakgebied? Dan is dit jou kans!

    Door de vele sollicitaties zijn wij genoodzaakt alleen reactie te geven indien je volledig voldoet aan de hier bovenstaande functie eisen.

    Wat bieden wij?

    Werken bij Breinstein Detachering betekent werken bij een organisatie die jouw ambities centraal stelt. Wij kijken samen met jou naar opdrachten die jou inhoudelijk uitdagen. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden die we er tegenover stellen, zijn een Hbo-opleiding, marktconform salaris en een prima pensioenregeling.

    Locatie

    Heel Nederland

    Contactpersoon

    Anne Groot

    E: info@breinstein.nl

    www.breinstein.nl

  • Joost van Daalen

    Beste Anne,

    Hierbij stuur ik u ditmaal eens via mijn forum op Documentmanagement.startpagina.nl

    Graag attendeer ik u bij deze ook op een Sticky bericht -bovenaan in de discussielijst van het prikbord waarin staat dat het Forum vernieuwd is.

    Als u daar vragen over hebt zie ik uw reactie wel tegemoet, anders zie ik hopelijk u en overige berichten namens Breinstein weer terug in het nieuwe Forum.

    Met vriendelijke groet,

    Joost van Daalen,

    webmaster